Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır!

Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır!

Her yıl binlerce emniyet kemeri takmamış sürücü ve yolcu yollarımızda ciddi şekilde yaralanmakta veya hayatını kaybetmektedir. Bu yaralanma veya ölümlerin büyük çoğunluğu, bu kişilerin kaza anında uygun şekilde emniyet kemerlerini takmış olmaları halinde önlenebilirdi. Kemer takmak üç saniye sürer ama hayat boyu fark yaratabilir.

YOLCU KORUMA SÜRÜŞ GERÇEKLERİ:

Emniyet kemeri takmamak, motorlu araç kazalarından kaynaklanan ölümlerin önde gelen nedenlerinden biridir

Emniyet Kemerleri Hayat Kurtarır

"Çok uzun sürüyor", "boynumu ovuyor" ve "sadece kısa bir mesafe gidiyorum" gibi yaygın bahaneler kemer bağlamamak için geçersiz bahanelerdir. Kemerinizi bağlamak üç saniye sürer ve hissedebileceğiniz hafif bir rahatsızlık, bir kaza geçirmeniz durumunda hayatınızı kurtarabilir. 

Emniyet kemeri takılmamış araç yolcuları bir kazada ölümcül mermilere dönüşür, aracın içinde savrulurken başkalarını yaralar ve çoğu durumda camdan fırlarlar. Araçtan fırlayan yolcuların bir çarpışma durumunda ölme olasılığı 90 kat daha fazladır. Arka koltuktaki kemersiz yolcular özellikle tehlikelidir çünkü vücutları bir mermi haline gelebilir ve potansiyel olarak sürücüye ve diğer yolculara olduğu kadar kendilerine de zarar verebilir. 


Şunu da göz önünde bulundurun: Eğer bir sürücünün kemeri bağlı değilse, araçtaki çocukların da yüzde 70'inin kemeri bağlı olmayacaktır. Kemerlerini bağlamayan yetişkinler, çocuklara ve diğer yolculara emniyet kemeri kullanmamanın sorun olmadığı yönünde ölümcül bir mesaj göndermektedir.

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon