İstanbul

İstanbul

İstanbul denilince en çok vurgulanan özelliklerinden birisi hiç şüphesiz Asya ile Avrupa kıtalarının birleştiği noktada bulunmasıyla coğrafi konumu gelir.  Bu özelliği sayesinde dünyanın birçok şehrinden ayrılıyor. Birden fazla kıtaya yayılmış ender şehirlerden birisi İstanbul ve bu özelliği sayesinde kıtalar arası şehir unvanını kazanıyor. Şehrin Avrupa kıtasında bulunan  topraklarına “Avrupa Yakası”, Asya kıtasında bulunan topraklarına ise “ Anadolu Yakası” adı veriliyor.

Yedi Tepeli şehrin her mevsimde ayrı bir güzelliği var. Bu yüzden yılın her döneminde İstanbul’u ziyaret edebilirsiniz. Ancak yağış ve soğuğun etkisinde kalmadan keyifli bir İstanbul gezisi yapmak istiyorsanız ilkbahar ayları şehri ziyaretiniz için en ideal zaman…

Tarihi Yarımada ya da Suriçi adıyla anılan bölge, İstanbul’un tarihteki merkezi olarak kabul edilir. Şehrin ilk kurulduğu yer olmasının yanında coğrafi konumuyla da stratejik önemi var.  Tarihi Yarımada’da ilk yerleşimin milattan önce 685 yılına kadar uzandığı düşünülüyor.


Whatsapp Telefon